Neodoljiva kombinacija: Brownies s kestenima

Dreamstime
Proslavite omiljeni jesenski plod s čokoladnim desertom.
Vidi originalni članak

Slatki pire od kestena neodoljiv je u slasticama, a ovaj brownie savršena poslastica za prohadne jesenske dane. Ugrijte pećnicu i ispecite ovaj slatki jesenski kolačić. Neodoljiva kombinacija tamne čokolade i kestena daje iznimno sočan jesenski kolač.

 

MIRISI JESENI Kesteni iz pećnice bit će najbolji ako ih ovako pripremiš

 

Potrebno vam je:

Za tijesto:

  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 60 g šećera
  • 50 g čokolade s većim udjelom kakaa
  • 100 g kesten pirea
  • 100 g šećera u prahu
  • 3 jaja


Za kremu:

  • 250 g kesten pirea
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 žlice ruma
  • 3 dl slatkog vrhnja za šlag
  • 20 g otopljene tamne čokolade

 

nezaboravni užitak Jesenski užitak: Juha od kestena sa slaninom

 


Priprema:

  1. U vodenoj kupelji rastopite čokoladu i maslac. Maknite s vatre, malo ohladite pa dodajte žumanjke i šećer u prahu. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu
  2. Zatim dodajte i lagano umiješajte pola količine brašna i kesten pire. U drugoj zdjeli izmiksajte sa šećerom čvrsti snijeg od bjelanjaka, dodajte mu polako čokoladu i ostatak brašna
  3. Kalup obložite papirom za pečenje i prelijte smjesu. Pecite je oko 20 minuta na 160 stupnjeva. Izmiješajte sve sastojke za kremu i premažite preko biskvita.
  4. Stavite u hladnjak na nekoliko sati
Posjeti Gastro.hr