gastro postao
Proslavite omiljeni jesenski plod s čokoladnim desertom.
Slatki pire od kestena neodoljiv je u slasticama, a ovaj brownie savršena poslastica za prohadne jesenske dane. Ugrijte pećnicu i ispecite ovaj slatki jesenski kolačić. Neodoljiva kombinacija tamne čokolade i kestena daje iznimno sočan jesenski kolač.
Potrebno vam je:
Za tijesto:
- 50 g maslaca
- 50 g brašna
- 60 g šećera
- 50 g čokolade s većim udjelom kakaa
- 100 g kesten pirea
- 100 g šećera u prahu
- 3 jaja
Za kremu:
- 250 g kesten pirea
- 100 g šećera u prahu
- 2 žlice ruma
- 3 dl slatkog vrhnja za šlag
- 20 g otopljene tamne čokolade
Priprema:
- U vodenoj kupelji rastopite čokoladu i maslac. Maknite s vatre, malo ohladite pa dodajte žumanjke i šećer u prahu. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu
- Zatim dodajte i lagano umiješajte pola količine brašna i kesten pire. U drugoj zdjeli izmiksajte sa šećerom čvrsti snijeg od bjelanjaka, dodajte mu polako čokoladu i ostatak brašna
- Kalup obložite papirom za pečenje i prelijte smjesu. Pecite je oko 20 minuta na 160 stupnjeva. Izmiješajte sve sastojke za kremu i premažite preko biskvita.
- Stavite u hladnjak na nekoliko sati