Nestaje u trenu: Naopaka torta od ananasa

Thinkstock
Recept za ovu retro ljepoticu datira iz čak 1920. godine.
Vidi originalni članak

Osvježavajuća torta od ananasa za osvježavanje nakon odličnog roštilja. Ova sočna torta poslužit će  i kao ukusan ukras vašeg stola. Koliko brzo se priprema, toliko brzo i nestaje s tanjura!

 

fino osvježenje Limunada s jagodama - savršena kad nam je vruće

 

foodgasm Za ručak: Zapečeni sočni mlinci s piletinom
 

Potrebno vam je:

  • 50 g omekšalog maslaca
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 veća konzerva kompota od ananas 

Za biskvit:

  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 100 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 2 jaja

Priprema:

1. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Mikserom pjenasto izmutite 50 g maslaca i 50 g šećera. Smjesu razmažite po okrugloj posudi za pečenje (i po rubovima). Posložite kolutiće ananasa po površini.
3. Sve sastojke za biskvit stavite u posudu za miksanje, dodajte 5 žlica sirupa iz kompota i miksajte 5 minuta. 
4. Smjesu izlijte u posudu za pečenje, na kolutiće ananasa.
5. Pecite 35 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite 10 minuta da odstoji na sobnoj temperature.
6. Nakon 10 minuta  izvadite tortu na tanjur.

Posjeti Gastro.hr