Osvježavajuća torta od ananasa za osvježavanje nakon odličnog roštilja. Ova sočna torta poslužit će i kao ukusan ukras vašeg stola. Koliko brzo se priprema, toliko brzo i nestaje s tanjura!
Potrebno vam je:
- 50 g omekšalog maslaca
- 50 g smeđeg šećera
- 1 veća konzerva kompota od ananas
Za biskvit:
- 100 g maslaca
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 2 jaja
Priprema:
1. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Mikserom pjenasto izmutite 50 g maslaca i 50 g šećera. Smjesu razmažite po okrugloj posudi za pečenje (i po rubovima). Posložite kolutiće ananasa po površini.
3. Sve sastojke za biskvit stavite u posudu za miksanje, dodajte 5 žlica sirupa iz kompota i miksajte 5 minuta.
4. Smjesu izlijte u posudu za pečenje, na kolutiće ananasa.
5. Pecite 35 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite 10 minuta da odstoji na sobnoj temperature.
6. Nakon 10 minuta izvadite tortu na tanjur.