Pahuljasta jaja sa slaninom - za dobar početak dana

Shutterstock
Ovo je dobro poznata kombinacija jaja i slanine u zanimljivom izdanju.
Vidi originalni članak

Vjerojatno ste u proteklih nekoliko godina na društvenim mrežama naišli na tzv. cloud eggs, odnosno pahuljasti, zapečeni snijeg od bjelanjaka s divnim tekućim žumanjkom u centru. 

Danas ti donosimo postupak pripreme ovog efektnog doručka ili bruncha i predlažemo da u snijeg umiješaš komadiće hrskave slanine. Po želji dodaj i naribani sir, sušenu rajčicu ili neke začine i uživaj već pri samom pogledu. 

 

Novo-stari doručak Zalogajčići od jaja i slanine za maštovit doručak


Sastojci:

  • 4 jaja
  • 2 kriške slanine
  • Papar

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva, a lim za pečenje obloži papirom.
  2. Pažljivo odvoji bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke stavi u četiri male zdjelice, a bjelanjke istuci u čvrst snijeg.
  3. Zapeci slaninu na tavici pa ocijedi višak masnoće uz pomoć papirnatih ubrusa. Pričekaj par minuta da se malo ohladi, a potom je sitno nareži. 
  4. Pomiješaj slaninu sa snijegom od bjelanjaka.
  5. Na papiru za pečenje oblikuj četiri hrpice od snijega i napravi udubljenje, a potom stavi u zagrijanu pećnicu na tri minute.
  6. Izvadi bjelanjke i u svako udubljenje spusti jedan žumanjak. 
  7. Popapri i peci još dvije minute.

 

'pacos' Tacos palačinke sa slaninom i sirom idealni su brunch

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr