gastro postao
Ovaj recept veoma je lagano napraviti, a zbog mnoštva proteina koje nosi sa sobom odlična je opcija za doručak.
Ovi slani cupcakesi od slanine i jaja na zanimljiv način pokazuju kako dobre, stare namirnice možeš staviti u drugačije ruho i dobiti novo-stari doručak.
Važno je da zapamtiš da prije nego ih staviš u kalup za muffine, rubove kalupa premažeš kako se slanina ne bi zapekla za njih. Također, nakon što prođe 10 minuta kako se peku, provjeri ih, jer želiš hrskavu slaninu, a ne pregorenu.
Sastojci:
- 6 jaja
- 6 komada slanine
- 1 žlica nasjeckanog vlasca
- sol, papar
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- Peci slaninu na limu za pečenje oko 8-10 minuta. Izvadite dok je još gipka, a ne hrskava.
- Stavi ju na papirnati ručnik i pričekaj da se malo ohladi.
- Premaži lim za muffine. U svaku rupu stavite po jedan komad slanine, omatajući ju oko ruba.
- Razbij jaje u svaku rupu. Po vrhu pospi nasjeckan vlasac. Sol i papar stavi po ukusu.
- Peci oko 12-15 minuta ili dok slanina ne postane hrskava. Dobar tek!