Recepti 2463 prikaza 08. rujna 2019.

Nezaboravno jutro uz pahuljasta jaja sa slaninom

Thinkstock
Ovo je dobro poznata kombinacija jaja i slanine u zanimljivom izdanju.

Vjerojatno si u proteklih nekoliko godina na društvenim mrežama naišao/la na tzv. Cloud eggs, odnosno pahuljasti, zapečeni snijeg od bjelanjaka s divnim tekućim žumanjkom u centru. 

Danas ti donosimo postupak pripreme ovog efektnog doručka ili bruncha i predlažemo da u snijeg umiješaš komadiće hrskave slanine. Po želji dodaj i naribani sir, sušenu rajčicu ili neke začine i uživaj već pri samom pogledu. 

 

Možda vas zanima... Za doručak: Ljetni mozaik od lisnatog tijesta i jaja Kolumne


Sastojci:

  • 4 jaja
  • 2 kriške slanine
  • Papar

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva, a lim za pečenje obloži papirom.
  2. Pažljivo odvoji bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke stavi u četiri male zdjelice, a bjelanjke istuci u čvrst snijeg.
  3. Zapeci slaninu na tavici, pričekaj par minuta da se malo ohladi, a potom je sitno nareži. 
  4. Pomiješaj slaninu sa snijegom od bjelanjaka.
  5. Na papiru za pečenje oblikuj četiri hrpice od snijega i napravi udubljenje, a potom stavi u zagrijanu pećnicu na tri minute.
  6. Izvadi bjelanjke i u svako udubljenje spusti jedan žumanjak. 
  7. Popapri i peci još 2-3 minute.

 

Možda vas zanima... Otkrijte kako Jamie Oliver pošira jaja Recepti

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.