gastro postao
Ovo je dobro poznata kombinacija jaja i slanine u zanimljivom izdanju.
Vjerojatno ste u proteklih nekoliko godina na društvenim mrežama naišli na tzv. cloud eggs, odnosno pahuljasti, zapečeni snijeg od bjelanjaka s divnim tekućim žumanjkom u centru.
Danas ti donosimo postupak pripreme ovog efektnog doručka ili bruncha i predlažemo da u snijeg umiješaš komadiće hrskave slanine. Po želji dodaj i naribani sir, sušenu rajčicu ili neke začine i uživaj već pri samom pogledu.
Sastojci:
- 4 jaja
- 2 kriške slanine
- Papar
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva, a lim za pečenje obloži papirom.
- Pažljivo odvoji bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke stavi u četiri male zdjelice, a bjelanjke istuci u čvrst snijeg.
- Zapeci slaninu na tavici pa ocijedi višak masnoće uz pomoć papirnatih ubrusa. Pričekaj par minuta da se malo ohladi, a potom je sitno nareži.
- Pomiješaj slaninu sa snijegom od bjelanjaka.
- Na papiru za pečenje oblikuj četiri hrpice od snijega i napravi udubljenje, a potom stavi u zagrijanu pećnicu na tri minute.
- Izvadi bjelanjke i u svako udubljenje spusti jedan žumanjak.
- Popapri i peci još dvije minute.
Dobar tek!