U moru 'ludih' trendovskih doručaka, pronašli smo još jedan, koji nas ne iznenađuje korištenim namirnicama, već zanimljivim posluživanjem. 'Pacos' ili 'pancake tacos', tacosi su napravljeni od tijesta za palačinke, a punjeni slaninom, sirom i povrćem ili čak voćem.
Novi doručak ili brunch hit je na društvenim mrežama posljednjih dana pa smo mu šansu odlučili dati i mi! Ukusni i jednostavni za pripremu, sigurno će te oduševiti! Osim s povrćem, kao što smo naveli, poslužiti ih možeš i s kuglicom sladoleda te svježim voćem ako je slatka verzija ipak ono što te više zanima!
Sastojci za tacose:
- 120 g brašna
- 1 žlica šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 230 mL mlaćenice ili buttermilka
- 2 žlice rastopljenog maslaca
- 1 jaje
- 8 kriški cheddar sira
- ulje ili mast
Sastojci za punjenje:
- 8 kriški slanine
- 1 žlica maslaca
- 6 jaja
- sol, papar
- luk, paprika, paradajz
- umak po želji
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Jedan lim za pečenje obloži aluminijskom folijom, a drugi pergament papirom.
- Napravi palačinke: U većoj zdjeli umuti brašno sa šećerom, praškom za pecivo i soli. Dodaj mlaćenicu, rastopljeni maslac i umućeno jaje.
- Zagrij tavicu za palačinke i na njoj malo ulja ili masti.
- Mjera neka ti bude 1/4 šalice ili 60 mL tijesta. To bi ti trebalo dati 8 palačinki, odnosno tacosa. Peci dok dno palačinke ne postane zlatno-smeđe, oko dvije do tri minute. Zatim preklopi i ponovi isto.
- Prebaci gotove palačinke na lim za pečenje obložen masnim papirom. Na svaku stavi malo sira. Ostavi sa strane.
- Napravi punjenje: Složi trake slanine na lim obložen folijom i peci dok ne postanu hrskave, 15 do 17 minuta. Tijekom zadnjih 5 minuta vremena kuhanja, lim za pečenje na kojem su palačinke također prebaci u pećnicu kako bi se sir rastopio.
- U međuvremenu zagrij maslac na srednje jakoj vatri. Dodaj jaja i peci ih 3 do 4 minute. Začini solju i paprom.
- Posluživanje: Uzmi palačinku s rastopljenim sirom, lagano ju savini u oblik tacosa. Dodaj u nju umak po želji, pečena jaja, jednu krišku slanine te upotpuni dalje po želji povrćem - nasjeckanim lukom, paprikom, rajčicom... Posluži toplo.
U slast!