Koliko puta si naišla na recept koji koristi mlaćenicu ili buttermilk, a da zapravo nisi znala o čemu je riječ? Donosimo ti sjajan trik uz pomoću kojeg ćeš pripremiti najbolju zamjenu za buttermilk u samo dva koraka.
Mlaćenica je zapravo mlijeko koje ostaje nakon izrade maslaca, okusom nešto kiselija od klasičnog mlijeka i vrlo slična jogurtu.
Iako je za dobivanje mlaćenice potrebno nešto više rada i sastojaka, kod kuće možeš pripremiti izvrsnu zamjenu koja će sjajno poslužiti u slanim i slatkim jelima.
Za pripremu lažne mlaćenice bit će ti potrebna šalica mlijeka i jedna žlica limunovog soka ili octa. Sve što trebaš napraviti jest pomiješati ova dva sastojka, ostaviti ih pet do deset minuta na sobnoj temperaturi, a zatim dobivenu tekućinu koristiti kao mlaćenicu ili buttermilk.
Najpoznatiji američki recept za koji ti je mlaćenica potrebna su debele, prozračne palačinke pa se svakako okušajte u mućkanju istih. Priprema je jednostavna, a rezultati fantastični!