Recepti 27. ožujka 2017.

Digresija, a ne agresija: Palačinke s mlaćenicom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite za doručak omiljeni desert, ali ovoga puta s nekim novim sastojcima.

Mekane i sočne, palačinke su najbolja stvar za započeti dan!

Oduševite sebe i ukućane sjajnim palačinkama s jednim novim, sjajnim sastojkom - mlaćenicom. Ove palačinke su američke, deblje palačinke, no možete ih pripremiti i tanke - samo izostavite sodu bikarbonu i prašak za pecivo.

Poslužite ih još tople, prelivene javorovim sirupom i s najdražim voćem i prepustite se uživanju u mekim i ukusnim palačinkama!

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 šalice glatkog brašna
  • 2 žlice šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica soli
  • 2 šalice mlaćenice
  • 4 žlice maslaca
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • javorov sirup i voće za posluživanje

Priprema:

  1. Jaja izmiksati mikserom
  2. Dodati mlaćenicu, rastopljeni maslac i ekstrakt od vanilije te dobro promiješati
  3. Dodati brašno, šećer, prašak za pecivo, sol, sodu bikarbonu i kratko izmiksati smjesu
  4. Zagrijati tavu za palačinke i rastopiti malo maslaca te peći palačinke
  5. Poslužiti tople, prelivene javorovim sirupom i voćem. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.