Recepti 13. listopada 2014.

Palačinke s bademima i višnjama

Palačinke s bademima i višnjama
gastro postao gastro.24sata.hr
Nešto drukčiju verziju popularnih palačinki servirajte s višnjama i žlicom jogurta

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 27

Potrebno vam je

  • 250 g kompot od trešanja ili višanja
  • 1 mala žlica gustin
  • 1 kom štapić cimeta
  • 2 žlica javorov sirup
  • 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 šalica pšenično brašno (puno zrno 100% )
  • 0.50 šalica zobene pahuljice
  • 2 mala žlica prašak za pecivo
  • 1 mala žlica sol
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 šalica mlaćenica
  • ulje suncokretovo
  • 0.50 šalica badem, oljušteni suhi
  • 0.50 šalica nemasni (niskomasni) jogurt

Priprema

  1. U manjoj posudi zagrijati kompot od višanja (s tekućinom) sa štapićem cimeta i gustinom do vrenja. Smanjiti vatru i zagrijavati još 5 min a zatim umiješati javorov sirup i ostaviti smjesu da se ohladi.
  2. U većoj zdjeli pomiješati obje vrste brašna, zobene pahuljice, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli umutiti jaja sa mlaćenicom, pa smjesu dodati suhim sastojcima i dobro promješati da se svi sastojci sjedine.
  3. Zagrijati malo ulja u tavi na srednjoj vatri, izliti otprilike ¼ šalice smjese i posipati sa 1 ½ žličicom narezanih badema. Peći oko 2 min na jednoj strani a zatim isto toliko i na drugoj.
  4. Palačinke servirati sa sirupom od višanja i žličicom jogurta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.