gastro postao
Nešto drukčiju verziju popularnih palačinki servirajte s višnjama i žlicom jogurta
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 27
Potrebno vam je
- 250 g kompot od trešanja ili višanja
- 1 mala žlica gustin
- 1 kom štapić cimeta
- 2 žlica javorov sirup
- 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.50 šalica pšenično brašno (puno zrno 100% )
- 0.50 šalica zobene pahuljice
- 2 mala žlica prašak za pecivo
- 1 mala žlica sol
- 2 kom jaje kokošje
- 2 šalica mlaćenica
- ulje suncokretovo
- 0.50 šalica badem, oljušteni suhi
- 0.50 šalica nemasni (niskomasni) jogurt
Priprema
- U manjoj posudi zagrijati kompot od višanja (s tekućinom) sa štapićem cimeta i gustinom do vrenja. Smanjiti vatru i zagrijavati još 5 min a zatim umiješati javorov sirup i ostaviti smjesu da se ohladi.
- U većoj zdjeli pomiješati obje vrste brašna, zobene pahuljice, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli umutiti jaja sa mlaćenicom, pa smjesu dodati suhim sastojcima i dobro promješati da se svi sastojci sjedine.
- Zagrijati malo ulja u tavi na srednjoj vatri, izliti otprilike ¼ šalice smjese i posipati sa 1 ½ žličicom narezanih badema. Peći oko 2 min na jednoj strani a zatim isto toliko i na drugoj.
- Palačinke servirati sa sirupom od višanja i žličicom jogurta.