gastro postao
Ove slatke palačinke tipična su jutarnja slastica u Venezueli, ali mogu postati i dio vašeg doručka!
Neodoljivo dobre palačinke od crne čokolade, prelivene tamnom čokoladom i javorovim sirupom, ono je što bi svatko od nas htio za doručak!
S obzirom na to da je ova slastica vrlo dekadentna i zasitna, nećete ih morati pojesti puno. Ako je to uopće moguće!
Za razliku od uobičajenih palačinki, ove se pripremaju s heljdinim brašnom, koje ima jedan vrlo specifičan i ukusan okus i miris tako da će se sjajno sljubiti s okusima tamne čokolade.
Oduševite ukućane i pripremite im sjajne palačinke. Možete ih poslužiti i s kuglicom sladoleda!
Sastojci:
- 25 g tamne čokolade (100% kakao)
- 200 g brašna od heljde
- 1 jaje
- 45 g muscovado šećera
- 350 ml mlijeka
- 2 žlice sode bikarbone
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 25 g maslaca
- Za preljev:
- prstohvat soli
- 250 ml javorovog sirupa
- 100 g tamne čokolade (70% kakao)
Priprema:
- Pomiješati sve sastojke za palačinke (osim maslaca) i dobro izmiješati pjenjačom
- Zagrijati tavu za palačinke i izliti manju količinu smjese, da palačinke budu promjera 10 cm
- Za sirup zagrijati 50 ml vode s prstohvatom soli pa dodati javorov sirup i pustiti da se dobro zagrije pa dodati čokoladu; miješati dok se čokolada ne rastopi
- Na pečene palačinke preliti gotov čokoladni sirup
- Poslužite odmah, po želji, dodajte i kuglicu sladoleda ili malo šlaga.