Recepti 17. ožujka 2017.

Doručak bogova: Palačinke s crnom čokoladom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove slatke palačinke tipična su jutarnja slastica u Venezueli, ali mogu postati i dio vašeg doručka!

Neodoljivo dobre palačinke od crne čokolade, prelivene tamnom čokoladom i javorovim sirupom, ono je što bi svatko od nas htio za doručak!

S obzirom na to da je ova slastica vrlo dekadentna i zasitna, nećete ih morati pojesti puno. Ako je to uopće moguće!

Za razliku od uobičajenih palačinki, ove se pripremaju s heljdinim brašnom, koje ima jedan vrlo specifičan i ukusan okus i miris tako da će se sjajno sljubiti s okusima tamne čokolade.

Oduševite ukućane i pripremite im sjajne palačinke. Možete ih poslužiti i s kuglicom sladoleda!

Sastojci:

  • 25 g tamne čokolade (100% kakao)
  • 200 g brašna od heljde
  • 1 jaje
  • 45 g muscovado šećera
  • 350 ml mlijeka
  • 2 žlice sode bikarbone
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 25 g maslaca
  • Za preljev:
  • prstohvat soli
  • 250 ml javorovog sirupa
  • 100 g tamne čokolade (70% kakao)

Priprema:

  1. Pomiješati sve sastojke za palačinke (osim maslaca) i dobro izmiješati pjenjačom
  2. Zagrijati tavu za palačinke i izliti manju količinu smjese, da palačinke budu promjera 10 cm
  3. Za sirup zagrijati 50 ml vode s prstohvatom soli pa dodati javorov sirup i pustiti da se dobro zagrije pa dodati čokoladu; miješati dok se čokolada ne rastopi
  4. Na pečene palačinke preliti gotov čokoladni sirup
  5. Poslužite odmah, po želji, dodajte i kuglicu sladoleda ili malo šlaga. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.