gastro postao
Fini kremasti mousse najviše će oduševiti one koji ne vole preslatke deserte
Koristite tamnu čokoladu visoke kvalitete kako bi čitav desert poprimio divnu dozu elegancije. Tek dvije žlice prethodno kuhane kave ovoj će prozračnoj kremi dati neku novu dimenziju. Kava neće biti prenaglašena već će ostaviti tek lagane aromatične note. Mousse poslužite uz svježe voće, karamelu, tučeno vrhnje ili kao jednostavan, minimalistički desert samog za sebe
Potrebno vam je:
- 250 g tamne čokolade
- 4 žlice maslaca
- 2 žlice kuhane kave
- 6 jaja
- 2 žlice šećera
- 2 šalice slatkog vrhnja
Priprema:
- Na pari otopite čokoladu, maslac i kavu.
- Dok se topi miješajte, a kada je gotovo, maknite s vatre i pustite da se lagano ohladi.
- Kada je ohlađeno, ubacite žumanjke i dobro pomiješajte.
- U drugoj posudi istucite bjelanjke.
- Lagano im dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete sjajan snijeg.
- U drugoj posudi izmiksajte slatko vrhnje tek toliko da poprimi formu.
- Polako umiješajte polovicu tučenog slatkog vrhnja u kremu s čokoladom i žumanjcima.
- Isto učinite s bjelanjcima, a zatim i s ostatkom tučenog vrhnja i bjelanjaka.
- Umiješajte ih lagano, silikonskom kuhačom.
- Mousse stavite u hladnjak pa pustite da se stisne. Poslužite hladno.
U slast!