Recepti 22. veljače 2017.

Mousse od bijele čokolade s tajnim sastojkom!

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Prozračno kremasto čokoladno savršenstvo kao što je mousse teško je nadmašiti. Divan spoj okusa oduševit će vas na čak nekoliko razina.

Začinite klasičnu pripremu ove prozračne kreme od bijele čokolade pa joj dodajte žličicu limunovog soka. Za još jače arome dodati možete i koricu i sok limete ili naranče.

Kod pripreme kreme posebnu pažnju obratite na miješanje koje ne smije biti preintenzivno kako biste zadržali prozračnost i kremi dali onu posebnost pravog mousse deserta.

Na kraju pospite usitnjenim orašastim plodovima poput pistacije ili badema, ribanom tamnom čokoladom ili pak pripremite fini voćni preljev. Bijela čokolada će se odlično složiti sa svakom vrstom voća pa se stoga slobodno možete zaigrati i kombinirati ono što upravo vama najbolje odgovara.

Mousse | Author: Stockfood foto: Stockfood

Potrebno vam je:

  • 200 g bijele čokolade
  • 100 mlijeka
  • 2 bjelanjka
  • 1 žličica limunovog soka
  • 200 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Čokoladu otopite na pari i zagrijte mlijeko.
  2. Dobro ih pomiješajte pa ostavite da kratko stoji.
  3. Bjelanjke dobro istucite s limunovim sokom i dodajte ih mješavini mlijeka i čokolade.
  4. Umiješajte ih polako, silikonskom lopaticom.
  5. Pazite da kremu previše ne izradite.
  6. Slatko vrhnje miksajte dok ne postane fino kremasto i prozračno.
  7. Polako umiješajte u kremu s čokoladom.
  8. Također budite oprezni kako ne biste ispustili sav zrak.
  9. Podijelite u čašice i stavite na hlađenje na barem dva sata.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.