Začinite klasičnu pripremu ove prozračne kreme od bijele čokolade pa joj dodajte žličicu limunovog soka. Za još jače arome dodati možete i koricu i sok limete ili naranče.
Kod pripreme kreme posebnu pažnju obratite na miješanje koje ne smije biti preintenzivno kako biste zadržali prozračnost i kremi dali onu posebnost pravog mousse deserta.
Na kraju pospite usitnjenim orašastim plodovima poput pistacije ili badema, ribanom tamnom čokoladom ili pak pripremite fini voćni preljev. Bijela čokolada će se odlično složiti sa svakom vrstom voća pa se stoga slobodno možete zaigrati i kombinirati ono što upravo vama najbolje odgovara.
Potrebno vam je:
- 200 g bijele čokolade
- 100 mlijeka
- 2 bjelanjka
- 1 žličica limunovog soka
- 200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- Čokoladu otopite na pari i zagrijte mlijeko.
- Dobro ih pomiješajte pa ostavite da kratko stoji.
- Bjelanjke dobro istucite s limunovim sokom i dodajte ih mješavini mlijeka i čokolade.
- Umiješajte ih polako, silikonskom lopaticom.
- Pazite da kremu previše ne izradite.
- Slatko vrhnje miksajte dok ne postane fino kremasto i prozračno.
- Polako umiješajte u kremu s čokoladom.
- Također budite oprezni kako ne biste ispustili sav zrak.
- Podijelite u čašice i stavite na hlađenje na barem dva sata.
Dobar tek!