07. listopada 2016.

Kakav divan spoj: Mousse od čokolade i mandarina

mousse od mandarina i čokolade
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite se na pravi sezonski desert. S puno čokolade, naravno.

Najpopularnije voće jeseni i zime ovog puta kombinirajte s čokoladom. Lagan i osvježavajuć okus mandarine izvrsno se slaže s finom, tamnom čokoladom. Napravite mousse kremu pa u njoj uživajte tek kada je dobro ohladite. Mjehurići slatkog savršenstva odlično će vam doći u jesenskim danima. Mousse poslužite s tučenim slatkim vrhnjem i svježim mandarinama.

Potrebno vam je:

  • 250 g čokolade
  • 4 jaja
  • 1 žličica ribane korice mandarine
  • 80 ml soka mandarine
  • 1 žlica šećera
  • 200 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj.
  2. Prebacite otopljenu čokoladu u veću zdjelu i pustite da se lagano ohladi.
  3. Dodajte žumanjke, koricu i sok mandarina pa dobro pomiješajte.
  4. Istucite bjelanjke sa šećerom dok se ne pretvore u snijeg.
  5. Umiješajte bjelanjke u kremu od žumanjaka i čokolade.
  6. Istucite slatko vrhnje pa ga dodajte u kremu.
  7. Podijelite kremu u čaše i držite u hladnjaku oko dva sata kako bi se ohladilo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.