Kolumne 31. svibnja 2016.

Živa istina: Mousse od kupina

Domacica-mousse-od-kupina-5.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Kupine imaju osvježavajuća svojstva pa su samim time idealno voće za sve ljetne deserte, Također, obiluju vitaminima, mineralima, vlaknima te antioksidansima.

Odlučila sam ih staviti u mousse, pjenast, lagan desert koji se najčešće priprema s čokoladom. Ovisno o sezoni, možete ga pripremati s bilo kojim voćem, pa tako i s kupinama. Iznenadite svoje goste tako da ga poslužite u kristalnim čašama, s dodatkom svježeg voća, možda malo otopljene čokolade po vrhu, te pokojim listićem svježe mente.

Mousse od kupina

Sastojci:
250 g kupina
Vrećica mljevene želatine
5 žlica hladne vode
150 ml slatkog vrhnja za šlag
3 bjelanjka
40 g šećera u prahu
Po želji čokolada, voće, menta

Priprema:
1. Oprane kupine usitnite u blenderu.
2. Želatinu pripremite po uputama s vrećice. Pripremljenu želatinu umiješajte u kupine.
3. U jednoj posudi izmiksajte slatko vrhnje za šlag. U drugoj posudi izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg, postepeno im dodavajući šećer u prahu.
4. Kupine dodajte slatkom vrhnju za šlag i sve dobro izmješajte. Zatim u tu smjesu dodavajte istučene bjelanjke lagano i nježno miješajući špatulom.
5. Pripremljeni mousse prenesite u čaše ili posudice po želji. Stavite ih nekoliko sati na hlađenje ili najbolje preko noći.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.