gastro postao
Slatke male njemačke palačinke iz pečnice koje možete jesti s vašim omiljenim namazom!
Ove slasne palačinke kombinacija su tankih, svima dobro poznatih crepes palačinki, američkih palačinki, a opet, neodoljivo podsjećaju na Kaiserschmarrn.
Ono što ove palačinke razlikuje od drugih, jest što se peku (isto u okrugloj posudi) u pećnici. Izgledaju poput malog mekanog mirisnog oblaka na koji možete namazati domaći pekmez, čokoladni namaz ili ga možete poslužiti sa svježim voćem i šlagom.
Nama se jako sviđaju, a sigurni smo da će, jednom kada ih probate, oduševiti i vas!
Sastojci:
- 1/2 šalice glatkog brašna
- 1/2 šalice punomasnog mlijeka
- 2 jaja
- 2 žlice šećera
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 1/2 žličice soli
- 2 žlice maslaca
- šećer u prahu, svježe voće, domaći pekmez, voće...(za posluživanje)
- vatrostalna okrugla posuda za pečenje ili kalup za pite promjera 22 cm
Priprema:
- Pomiješati brašno, jaja, mlijeko, šećer, sol, vaniliju i izmiksati ih; smjesa će biti pomalo tekuća, ali kada malo "odmori" bit će gušća - ostavite ju dakle 25 minuta na sobnoj temperaturi
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva i staviti grijati posudu za pečenje u kojoj će se palačinka peći
- Kada je smjesa odmorila, izvaditi zagrijanu posudu i premazati ju maslacem - pustiti da se maslac otopi pa izliti smjesu
- Peći 15 minuta - dok smjesa ne dobije lijepu zlatnu boju na rubovima (rubovi će se nadići nad srednjim dijelom)
- Poslužiti toplo, posipano šećerom u prahu