Recepti 862 prikaza 11. veljače 2017.

Slatki užitak: Dvostruko čokoladne američke palačinke

Thinkstock
Slasne čoko palačinke s umakom od bijele čokolade i cimeta - za prste polizati!

Tko može odoljeti finim američkim palačinkama, tako prozračnim, mekim, spužvastim, a sočnim? Pecite ih na maslacu, a zatim ih još vruće premažite s malo maslaca kako bi zadržale sočnost. Dodajte im otopljenu bijelu čokoladu u koju ste dodali tek prstohvat cimeta ili nekog drugog začina po želji. U kombinaciju možete ubaciti i kakve orašaste plodove ili neki drugi dodatak po želji. Sjajan desert za prste polizati spreman je prije nego što možete zamisliti!

Potrebno vam je:

  • 170 g brašna
  • 45 g kakaa u prahu
  • 6 žlica šećera
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 250 ml mlijeka
  • 3 žlice otopljenog maslaca
  • 2 jaja
  • 100 g nasjeckane bijele čokolade
  • Prstohvat cimeta

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno, kakao u prahu, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli.
  2. U drugoj posudi pomiješajte mlijeko, jaja i maslac.
  3. Sjedinite suhe i mokre sastojke.
  4. Pustite da se povežu, a zatim odmorite smjesu barem pet minuta.
  5. Zagrijte tavu i otopite kockicu maslaca.
  6. Dodajte smjesu u manjoj količini. Neka palačinke budu nešto deblje i manje od klasičnih.
  7. Dok se palačinke peku, otopite bijelu čokoladu.
  8. Začinite je cimetom.
  9. Palačinke slažite jednu na drugu na tanjur i svaku premažite s malo maslaca, a zatim dodajte žlicu otopljene bijele čokolade.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.