gastro postao
Slasne čoko palačinke s umakom od bijele čokolade i cimeta - za prste polizati!
Tko može odoljeti finim američkim palačinkama, tako prozračnim, mekim, spužvastim, a sočnim? Pecite ih na maslacu, a zatim ih još vruće premažite s malo maslaca kako bi zadržale sočnost. Dodajte im otopljenu bijelu čokoladu u koju ste dodali tek prstohvat cimeta ili nekog drugog začina po želji. U kombinaciju možete ubaciti i kakve orašaste plodove ili neki drugi dodatak po želji. Sjajan desert za prste polizati spreman je prije nego što možete zamisliti!
Potrebno vam je:
- 170 g brašna
- 45 g kakaa u prahu
- 6 žlica šećera
- 1 žlica praška za pecivo
- 250 ml mlijeka
- 3 žlice otopljenog maslaca
- 2 jaja
- 100 g nasjeckane bijele čokolade
- Prstohvat cimeta
Priprema:
- Pomiješajte brašno, kakao u prahu, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli.
- U drugoj posudi pomiješajte mlijeko, jaja i maslac.
- Sjedinite suhe i mokre sastojke.
- Pustite da se povežu, a zatim odmorite smjesu barem pet minuta.
- Zagrijte tavu i otopite kockicu maslaca.
- Dodajte smjesu u manjoj količini. Neka palačinke budu nešto deblje i manje od klasičnih.
- Dok se palačinke peku, otopite bijelu čokoladu.
- Začinite je cimetom.
- Palačinke slažite jednu na drugu na tanjur i svaku premažite s malo maslaca, a zatim dodajte žlicu otopljene bijele čokolade.
Dobar tek!