gastro postao
Svi obožavamo kestene – bilo da su kuhani ili pečeni, jednako ih volimo. Postoji i malo drugačiji način pripreme kestena – namaz.
Ovaj jesenski plod u kombinaciji s čokoladom postaje ukusan namaz od kestena i čokolade! Možemo ga namazati na kruh i tako napraviti slatki doručak ili njime filovati palačinke. Kombinacija prepoznatljivog okusa kestena, aromatične vanilije ili osebujnog mirisa ruma neće vas ostaviti ravnodušnima.
Sigurno vam ne treba još jedan razlog za pripremu ove prave jesenje poslastice!
Sastojci:
- 50 g pirea od kestena
- 4 žlice meda
- 100 g tamne čokolade
- 150 ml vode
- 1 mahuna vanilije ili vanili šećer
- korica od 1/2 limuna
Priprema:
- Skuhajte kestene i izradite 250 g pirea od kestena.
- Izradite ga u blenderu, dodajte med pa ponovo izradite.
- Smjesu premjestite u posudu, pa dodajte vodu i vaniliju.
- Kuhajte na laganoj vatri uz miješanje.
- Kada se smjesa počne odvajati od posude dodajte čokoladu i koricu limuna. Miješajte dok se smjesa ne poveže i namaz od kestena i čokolade je gotov.
Premjestite ga u staklenku i uživajte u savršenom namazu!