Recepti 15. studenoga 2016.

Za stare i mlade: Namaz od kestena i čokolade

thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svi obožavamo kestene – bilo da su kuhani ili pečeni, jednako ih volimo. Postoji i malo drugačiji način pripreme kestena – namaz.

Ovaj jesenski plod u kombinaciji s čokoladom postaje ukusan namaz od kestena i čokolade! Možemo ga namazati na kruh i tako napraviti slatki doručak ili njime filovati palačinke. Kombinacija prepoznatljivog okusa kestena, aromatične vanilije ili osebujnog mirisa ruma neće vas ostaviti ravnodušnima. 

Kesteni | Author: Thinkstock Thinkstock

Sigurno vam ne treba još jedan razlog za pripremu ove prave jesenje poslastice!

Sastojci:

  • 50 g pirea od kestena
  • 4 žlice meda
  • 100 g tamne čokolade
  • 150 ml vode
  • 1 mahuna vanilije ili vanili šećer
  • korica od 1/2 limuna

Priprema:

  1. Skuhajte kestene i izradite 250 g pirea od kestena.
  2. Izradite ga u blenderu, dodajte med pa ponovo izradite.
  3. Smjesu premjestite u posudu, pa dodajte vodu i vaniliju.
  4. Kuhajte na laganoj vatri uz miješanje.
  5. Kada se smjesa počne odvajati od posude dodajte čokoladu i koricu limuna. Miješajte dok se smjesa ne poveže i namaz od kestena i čokolade je gotov.

Premjestite ga u staklenku i uživajte u savršenom namazu! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.