gastro postao
Isprobajte neke nove okuse lososa i oduševite se ručkom gotovom u pola sata!
Ako ste se ikada pitali kakav okus bi imao losos mariniran u javorovom sirupu, ovaj recept će vam definitivno dati odgovor na to pitanje!
Savršeno sočno meso lososa mariniranog u senfu, jabučnom octu i javorovom sirupu, pružit će vam jedno novo iskustvo pripreme ribe. Priložite uz to povrće - poput šparoga i nekoliko mladih krumpira te sve zajedno ispecite u pećnici i vaš savršeni ručak je gotov!
Jednostavno se priprema, brzo je gotovo,a ukusno je i zdravo.
Sastojci:
- 1/4 šalice javorovog sirupa
- 3 žlice Dijon senfa
- 1 žlica jabučnog octa
- sol, papar
- 4 fileta lososa
- 1 svežanj šparoga, očišćenih
- 400 g mladog krumpira, oguljenog i prepolovljenog
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva; staviti lim za pečenje u pećnicu dok se zagrijava
- Pomiješati jabučni ocat, sirup, senf, pola žličice soli i papra i marinirati filete te ih staviti na 10 minuta u hladnjak
- Izvaditi zagrijani lim iz pećnice i pokapati ga maslinovim uljem te poslagati krumpir i šparoge na lim i pokapati ih uljem i posoliti/popapriti; promiješati da se povrće dobro namasti i posoli te krumpir poslagati s prerezanim dijelom prema dolje; poslagati povrće tako da na sredini lima bude prazan prostor i na njega poslagati filete lososa s kožom prema dolje
- Peći dok krumpir i losos nisu sasvim pečeni
- Poslužiti toplo uz sezonsku salatu