gastro postao
Nemate puno vremena za pripremu ručka, a želite pojesti dobar obrok? Imamo prijedlog za vas!
Iako ovako pripremljen losos s ciklom i pastrnjakom može biti sve - od doručka, ručka do večera pa čak i predjelo nekom glavnom jelu, dovoljno je zasitno da bude kompletan obrok!
Ono što je iznenađujuće, jest ukusan spoj cikle i pastrnjaka u savršenom malom popečku koji se poslužuje uz dimljenog lososa.
Također, poslužite uz svježu potočarku i vjerujemo da ćete biti oduševljeni svim okusima.
Sastojci:
- 2 veće cikle
- 2 pastrnjaka
- 40 g glatkog brašna
- 1 žumanjak
- 2 - 3 žlice ulja
- Sol i papar
- Svežanj svježeg kopra
- 2 žlice ribanog hrena
- 1 limun
- 120 g kiselog vrhnja
- 200 g dimljenog lososa
- Potočarka - za posluživanje
Priprema:
- Ciklu i pastrnjak oguliti pa naribati; dodati žumanjak, brašno, malo papra i soli. Dobro izmiješati i smjesu oblikovati u 4 kuglice, pritisnuti ih da se poravnaju i ispeći na zagrijanom ulju dok ne dobiju lijepu boju
- U posudi pomiješati hren, sok od limuna, i vrhnje s nasjeckanim koprom
- Pečene popečke prekriti dimljenom lososom i poslužiti uz umak od hrena i vrhnja te svježu potočarku.
Dobar tek!