Recepti 09. veljače 2017.

Jednostavan ručak s ciklom i lososom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nemate puno vremena za pripremu ručka, a želite pojesti dobar obrok? Imamo prijedlog za vas!

Iako ovako pripremljen losos s ciklom i pastrnjakom može biti sve - od doručka, ručka do večera pa čak i predjelo nekom glavnom jelu, dovoljno je zasitno da bude kompletan obrok!

Ono što je iznenađujuće, jest ukusan spoj cikle i pastrnjaka u savršenom malom popečku koji se poslužuje uz dimljenog lososa.

Također, poslužite uz svježu potočarku i vjerujemo da ćete biti oduševljeni svim okusima.

Sastojci:

  • 2 veće cikle
  • 2 pastrnjaka
  • 40 g glatkog brašna
  • 1 žumanjak
  • 2 - 3 žlice ulja
  • Sol i papar
  • Svežanj svježeg kopra
  • 2 žlice ribanog hrena
  • 1 limun
  • 120 g kiselog vrhnja
  • 200 g dimljenog lososa
  • Potočarka - za posluživanje

Priprema:

  1. Ciklu i pastrnjak oguliti pa naribati; dodati žumanjak, brašno, malo papra i soli. Dobro izmiješati i smjesu oblikovati u 4 kuglice, pritisnuti ih da se poravnaju i ispeći na zagrijanom ulju dok ne dobiju lijepu boju
  2. U posudi pomiješati hren, sok od limuna, i vrhnje s nasjeckanim koprom 
  3. Pečene popečke prekriti dimljenom lososom i poslužiti uz umak od hrena i vrhnja te svježu potočarku.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.