Recepti 15. rujna 2017.

Kako napraviti domaće kondenzirano mlijeko?

Kondenzirano mlijeko
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
U brojnim receptima se traži kondenzirano mlijeko, a evo kako ga jednostavno pripremiti

Jeste li znali da vrlo jednostavno možete pripremiti domaće kondenzirano mlijeko? Za sastojke čak ne trebati ni u trgovinu jer ih imate kod kuće. Jednom kad se ohladi i stisne spremno je za upotrebu, a mlijeko možete čuvati u hladnjaku tjednima.

Sastojci:

 

Priprema:

  1. Šećer i mlijeko stavite u posudu tvrđeg dna za kuhanje.
  2. Kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi
  3. Nakon toga pojačajte vatru na srednju jakost i ne miješajte dok ne počne krčkati.
  4. Miješajte smjesu oko 35 do 40 minuta dok mlijeko skoro ne posivi, ne reducira se barem upola i zgusne. 
  5. Ako vam se na vrhu skupi pjena, nježno je odstranite kuhačom.
  6. Izlijte mlijeko u staklenku i ostavite otklopljenog da se hladi. 
  7. Jednom kad se ohladi spremite u hladnjak i koristite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.