gastro postao
U brojnim receptima se traži kondenzirano mlijeko, a evo kako ga jednostavno pripremiti
Jeste li znali da vrlo jednostavno možete pripremiti domaće kondenzirano mlijeko? Za sastojke čak ne trebati ni u trgovinu jer ih imate kod kuće. Jednom kad se ohladi i stisne spremno je za upotrebu, a mlijeko možete čuvati u hladnjaku tjednima.
Sastojci:
- 400ml punomasnog mlijeka
- 150g šećera
Priprema:
- Šećer i mlijeko stavite u posudu tvrđeg dna za kuhanje.
- Kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi
- Nakon toga pojačajte vatru na srednju jakost i ne miješajte dok ne počne krčkati.
- Miješajte smjesu oko 35 do 40 minuta dok mlijeko skoro ne posivi, ne reducira se barem upola i zgusne.
- Ako vam se na vrhu skupi pjena, nježno je odstranite kuhačom.
- Izlijte mlijeko u staklenku i ostavite otklopljenog da se hladi.
- Jednom kad se ohladi spremite u hladnjak i koristite.