Nezamislivo dobra palenta s bundevom

thinkstock
Kraljica jeseni još je jedno jelo učinila garantirano boljim. Ubacite bundevu u palentu pa uživajte u nekim novim okusima.
Vidi originalni članak

Kremastu palentu ubrajamo među najdraže priloge. Jednostavnih okusa, slaže se gotovo sa svakim jelom, a ako joj dodate pečenu aromatičnu bundevu i nešto novih začina, svakako ćete je učiniti još primamljivijom. Ovoj kombinaciji dodajte omiljene začine i poslužite je uz kakav ukusan gusti umak ili meso.

Potrebno vam je:

  • 200 g nasjeckane bundeve
  • 2 šalice mlijeka
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 1 šalica palente
  • 2 žlice parmezana
  • 2 žlice maslaca
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Bundevu nasjeckajte na kockice, poprskajte maslinovim uljem pa ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva oko 25 minuta, dok ne omekša.
  2. Kada je pečena, prebacite bundevu u blender i dodajte joj mlijeko.
  3. Miksajte dok ne postane kremasto, a zatim prebacite u veću posudu.
  4. Dodajte dvije šalice vode i kiselo vrhnje.
  5. Kada se sve zajedno zagrije, dodajte palentu.
  6. Kuhajte, stalno miješajte pa maknite s vatre kada postane dovoljno gusto.
  7. Na kraju dodajte začine, maslac i parmezan, dobro pomiješajte i poslužite toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr