gastro postao
Kraljica jeseni još je jedno jelo učinila garantirano boljim. Ubacite bundevu u palentu pa uživajte u nekim novim okusima.
Kremastu palentu ubrajamo među najdraže priloge. Jednostavnih okusa, slaže se gotovo sa svakim jelom, a ako joj dodate pečenu aromatičnu bundevu i nešto novih začina, svakako ćete je učiniti još primamljivijom. Ovoj kombinaciji dodajte omiljene začine i poslužite je uz kakav ukusan gusti umak ili meso.
Potrebno vam je:
- 200 g nasjeckane bundeve
- 2 šalice mlijeka
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 1 šalica palente
- 2 žlice parmezana
- 2 žlice maslaca
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Bundevu nasjeckajte na kockice, poprskajte maslinovim uljem pa ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva oko 25 minuta, dok ne omekša.
- Kada je pečena, prebacite bundevu u blender i dodajte joj mlijeko.
- Miksajte dok ne postane kremasto, a zatim prebacite u veću posudu.
- Dodajte dvije šalice vode i kiselo vrhnje.
- Kada se sve zajedno zagrije, dodajte palentu.
- Kuhajte, stalno miješajte pa maknite s vatre kada postane dovoljno gusto.
- Na kraju dodajte začine, maslac i parmezan, dobro pomiješajte i poslužite toplo.
Dobar tek!