Recepti 02. studenoga 2015.

Rižoto od bundeve i gorgonzole

rizoto
foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Rižoto od bundeve i gorogonzole po receptu Gianfranca Crepaldija

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 516

Potrebno vam je

  • 600 g hokaido bundeva
  • 120 g luk ,crveni
  • povrtni temeljac
  • 250 g riža, carnaroli
  • 2 dl vino bijelo
  • 100 g gorgonzola
  • 30 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 40 g grana padano

Priprema

  1. Bundevu očistite i narežite na kockice.
  2. Pripremite temeljac od povrća (mrkve, celera, crvenog luka).
  3. Polovicu narezane bundeve zapecite u pećnici, a drugu polovicu popržite u woku na malo maslinova ulja tako da ostane u obliku kockica.
  4. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckani luk i pirjajte do zlatnožute boje. Dodajte rižu, popržite je nekoliko minuta lagano miješajući i dodajući bijelog vina ili prosecca. Čim se vino ukuha, dodavajte topli temeljac stalno miješajući 7-8 min.
  5. Dodajte bundevu iz pećnice da se izmiješa s rižom i dalje miješajući na laganoj vatri dok sva tekućina ne ispari. Posolite prema želji.
  6. Pred kraj dodajte komadiće bundeve iz woka te sir gorgonzolu. Kušajte te dodajte soli i papra prema potrebi.
  7. Uklonite s vatre i pustite da odstoji 2-3 minute.

Rižoto od bundeve i gorogonzole po receptu Gianfranca Crepaldija

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.