Nježni čokoladni keksići bez brašna

Thinkstock
Ovo nisu klasični hrskavi keksići, već pahuljasta verzija s tamnom čokoladom koja podsjeća na fudge.
Vidi originalni članak

Ove bezglutenske poslastice gotove su za manje od pola sata, a idealno pristaju uz popodnevnu šalicu kave. Trebali biste dobiti 20-ak keksića, koji su zatvorenoj posudi mogu stajati do tri dana.

Obavezno ih dobro ohladite prije posluživanja!

 

Ana Zelić Keksi s komadićima čokolade i zobenim pahuljicama

 

Sastojci:

  • 375 g šećera u prahu
  • 80 g kakaa u prahu
  • 1/4 žličice soli
  • 3 velika bjelanjka
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 200 g nasjeckane čokolade

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Dva lima obložite papirom za pečenje.
  2. Izmiksajte bjelanjke sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Lagano umiješajte kakao i sol. Tijesto bi trebalo gustoćom podsjećati na ono za brownieje.
  3. Na kraju lagano umiješajte i nasjeckanu čokoladu. Koristite malu žlicu za sladoled kako bi svi keksići bili iste veličine.
  4. Pecite 13-15 minuta, dok izvana ne popucaju i ne postanu sjajni. Oprezno ih premjestite ih s papira za pečenje na rešetku i pustite da se u potpunosti ohlade.

 

MLJAC! Keksići s čokoladom za nenajavljene goste

 

Uživajte!

 

Posjeti Gastro.hr