Recepti 4559 prikaza 02. listopada 2018.

Nježni čokoladni keksići bez brašna

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo nisu klasični hrskavi keksići, već pahuljasta verzija s tamnom čokoladom koja podsjeća na fudge.

Ove bezglutenske poslastice gotove su za manje od pola sata, a idealno pristaju uz popodnevnu šalicu kave. Trebali biste dobiti 20-ak keksića, koji su zatvorenoj posudi mogu stajati do tri dana.

Obavezno ih dobro ohladite prije posluživanja!

 

Možda vas zanima... Keksi s komadićima čokolade i zobenim pahuljicama Kolumne

 

Sastojci:

  • 375 g šećera u prahu
  • 80 g kakaa u prahu
  • 1/4 žličice soli
  • 3 velika bjelanjka
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 200 g nasjeckane čokolade

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Dva lima obložite papirom za pečenje.
  2. Izmiksajte bjelanjke sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Lagano umiješajte kakao i sol. Tijesto bi trebalo gustoćom podsjećati na ono za brownieje.
  3. Na kraju lagano umiješajte i nasjeckanu čokoladu. Koristite malu žlicu za sladoled kako bi svi keksići bili iste veličine.
  4. Pecite 13-15 minuta, dok izvana ne popucaju i ne postanu sjajni. Oprezno ih premjestite ih s papira za pečenje na rešetku i pustite da se u potpunosti ohlade.

 

Možda vas zanima... Keksići s čokoladom za nenajavljene goste Recepti

 

Uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.