gastro postao
Ovo nisu klasični hrskavi keksići, već pahuljasta verzija s tamnom čokoladom koja podsjeća na fudge.
Ove bezglutenske poslastice gotove su za manje od pola sata, a idealno pristaju uz popodnevnu šalicu kave. Trebali biste dobiti 20-ak keksića, koji su zatvorenoj posudi mogu stajati do tri dana.
Obavezno ih dobro ohladite prije posluživanja!
Sastojci:
- 375 g šećera u prahu
- 80 g kakaa u prahu
- 1/4 žličice soli
- 3 velika bjelanjka
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 200 g nasjeckane čokolade
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Dva lima obložite papirom za pečenje.
- Izmiksajte bjelanjke sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Lagano umiješajte kakao i sol. Tijesto bi trebalo gustoćom podsjećati na ono za brownieje.
- Na kraju lagano umiješajte i nasjeckanu čokoladu. Koristite malu žlicu za sladoled kako bi svi keksići bili iste veličine.
- Pecite 13-15 minuta, dok izvana ne popucaju i ne postanu sjajni. Oprezno ih premjestite ih s papira za pečenje na rešetku i pustite da se u potpunosti ohlade.
Uživajte!