Njoki u kremastom umaku od češnjaka i parmezana

Getty Images
Prije ćete napraviti ove njoke u umaku nego prolazan topli sendvič...
Vidi originalni članak

Ovaj topao, mirisan obrok spašava tijekom radnog tjedna, kada često nemamo energije ni volje za kuhanjem. Priprema traje desetak minuta, količina je dovoljna za dvije do tri osobe, a ostatak možete pojesti sutradan na poslu.

 

Nešto slatko by Katarina Domaći njoki od batata u umaku od vrganja i pancete

 

Sastojci:

  • 450 g njoka
  • 4 žlice maslaca (cca 60 g)
  • 2 režnja češnjaka
  • 100 g naribanog parmezana
  • Papar
  • Sol

 

 

 

Priprema:

  1. Skuhajte njoke u slanoj vodi i sačuvajte 50 ml tekućine.
  2. U tavi otopite maslac, dodajte nasjeckani češnjak i dinstajte minutu, dvije. Potom dodajte njoke, vodu u kojoj su se kuhali i parmezan. Promiješajte i kuhajte par minuta na laganoj vatri.
  3. Posolite, popaprite i poslužite odmah.

 

 

Mljac! Kremasti i sočni zapečeni njoki sa špinatom i sirom

 

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr