gastro postao
Prije ćete napraviti ove njoke u umaku nego prolazan topli sendvič...
Ovaj topao, mirisan obrok spašava tijekom radnog tjedna, kada često nemamo energije ni volje za kuhanjem. Priprema traje desetak minuta, količina je dovoljna za dvije do tri osobe, a ostatak možete pojesti sutradan na poslu.
Sastojci:
- 450 g njoka
- 4 žlice maslaca (cca 60 g)
- 2 režnja češnjaka
- 100 g naribanog parmezana
- Papar
- Sol
Priprema:
- Skuhajte njoke u slanoj vodi i sačuvajte 50 ml tekućine.
- U tavi otopite maslac, dodajte nasjeckani češnjak i dinstajte minutu, dvije. Potom dodajte njoke, vodu u kojoj su se kuhali i parmezan. Promiješajte i kuhajte par minuta na laganoj vatri.
- Posolite, popaprite i poslužite odmah.
Dobar tek!