Recepti 23. travnja 2019.

Njoki u kremastom umaku od češnjaka i parmezana

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Prije ćete napraviti ove njoke u umaku nego prolazan topli sendvič...

Ovaj topao, mirisan obrok spašava tijekom radnog tjedna, kada često nemamo energije ni volje za kuhanjem. Priprema traje desetak minuta, količina je dovoljna za dvije do tri osobe, a ostatak možete pojesti sutradan na poslu.

 

Možda vas zanima... Domaći njoki od batata u umaku od vrganja i pancete Kolumne

 

Sastojci:

  • 450 g njoka
  • 4 žlice maslaca (cca 60 g)
  • 2 režnja češnjaka
  • 100 g naribanog parmezana
  • Papar
  • Sol

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

 

Priprema:

  1. Skuhajte njoke u slanoj vodi i sačuvajte 50 ml tekućine.
  2. U tavi otopite maslac, dodajte nasjeckani češnjak i dinstajte minutu, dvije. Potom dodajte njoke, vodu u kojoj su se kuhali i parmezan. Promiješajte i kuhajte par minuta na laganoj vatri.
  3. Posolite, popaprite i poslužite odmah.

 

 

Možda vas zanima... Kremasti i sočni zapečeni njoki sa špinatom i sirom Recepti

 

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.