Grilani ananas - novi svijet egzotičnih okusa

Thinkstock
Svježe ili iz konzerve, bacite ražnjiće ananasa na grill i uživajte u nekim novim okusima. Želite li saznati još više - dođite na Chill&Grill!
Vidi originalni članak

Roštilj i grill tava osnovni su ljetni pribor. Osim mesa, tikvica i sira, na roštilj možete baciti i voće. Upravo ananas je odličan primjer dobrog grillanog voća. Dodajte mu papra za slane kombinacije ili kakav slatki umak za desert. Donosimo vam recept za savršen ljetni desert - ražnjiće od grillanog ananasa s umakom od grčkog jogurta i meda

Potrebno vam je:

  • Ananas
  • Maslinovo ulje
  • Grčki jogurt
  • Med
  • Menta

Priprema:

  1. Štapiće za ražnjiće premažite maslinovim uljem.
  2. Nasjeckajte ananas na kockice i nabodite ga na štapiće za ražnjiće.
  3. Pecite ih na jako zagrijanoj grill tavi ili roštilju dok na rubovima ne dobiju lijepu smeđu boju.
  4. U zdjelici pomiješajte grčki jogurt, sjeckane listiće mente i med.
  5. Umak servirajte hladan, a ražnjiće od ananasa tople. 

Dobar tek!

Želite li uživati u vrhunskim grill delicijama, svakako dođite na Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola od 28. travnja do 1. svibnja. Upad je besplatan, a uz vrhunsku hranu uživajte i u craft pivima te delicijama top zagrebačkih restorana.

Tijekom sva četiri dana zabavljat će vas poznati DJ-evi te Edo Maajka, Detour, Songkillersi i mnogi drugi. Više informacija potražite na Facebook eventu i na stranicama Gastro.hr.

Organizatori projekta su 24sata i Gastro.hr, a partneri PIK Vrbovec, Jack Daniel's, Dacia, Kotányi, Kisko, Permetal, President, Tabasco, Konzum...

Uskoro donosimo opširan program sva četiri dana sa svim detaljima!

Posjeti Gastro.hr