Oblatne s orasima

Thinkstock
Ne postoji kolač u koji se orasi ne bi uklopili, pa tako ni ovaj nije iznimka.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 393

Potrebno vam je

  • 200 g oblatne
  • 150 g šećer, kristal
  • 150 g šećer, u prahu
  • 150 g maslac, neslani
  • 150 g orah, sirovi
  • 80 g tamna čokolada
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )

Priprema

  1. Na laganoj vatri rastopite kristalni šećer. Dodajte samljevene orahe i sve još malo popržite. Na pari skuhajte gustu kremu od šećera u prahu, žumanjaka i pjenasto izmiješanog maslaca. Maknite s vatre i dodajte na komadiće razlomljenu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne rastopi. Zatim pomiješajte sa smjesom od oraha.
  2. Toplom smjesom premažite oblatnu, poklopite drugom i tako redom. Opteretite ih tako da na gornju stavite foliju i na vrh naslažite neki teret, lim ili knjige. Kad se nadjev ohladi, narežite ih na kockice.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr