gastro postao
Ne postoji kolač u koji se orasi ne bi uklopili, pa tako ni ovaj nije iznimka.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 393
Potrebno vam je
- 200 g oblatne
- 150 g šećer, kristal
- 150 g šećer, u prahu
- 150 g maslac, neslani
- 150 g orah, sirovi
- 80 g tamna čokolada
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
Priprema
- Na laganoj vatri rastopite kristalni šećer. Dodajte samljevene orahe i sve još malo popržite. Na pari skuhajte gustu kremu od šećera u prahu, žumanjaka i pjenasto izmiješanog maslaca. Maknite s vatre i dodajte na komadiće razlomljenu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne rastopi. Zatim pomiješajte sa smjesom od oraha.
- Toplom smjesom premažite oblatnu, poklopite drugom i tako redom. Opteretite ih tako da na gornju stavite foliju i na vrh naslažite neki teret, lim ili knjige. Kad se nadjev ohladi, narežite ih na kockice.
Izvor Skuhatćute