Od clafoutisa s trešnjama dijeli te par minuta posla

Shutterstock
Priprema ovog deserta neće te umoriti, a neće te čekati ni hrpa prljavog posuđa...
Vidi originalni članak

Clafoutis je jednostavan kolač s voćem čija priprema podrazumijeva jednu posudu i nekoliko minuta miksanja i miješanja. Kremast je i mirisan, a bonus je i to što je recept zaista lako prilagoditi sezonskoj ponudi voća.  

Naravno, trenutno umjesto trešanja možeš upotrijebiti i višnje, borovnice ili jagode. Obavezno isprobaj voće prije pripreme kako bi mogla po potrebi smanjiti ili povećati količinu šećera u receptu. U slast!

 

un mondo di sapori Slojevita torta od pistacija i trešanja

 

Sastojci:

  • 400 g svježih trešanja
  • 4 velika jaja
  • 200 g šećera
  • 250 g mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 g glatkog brašna
  • Prstohvat soli
  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtastu posudu za brownieje (cca 20 x 20 cm) obloži premaži maslacem. 
  2. Operi i očisti trešnje pa ih stavi na dno posude.
  3. Umuti jaja sa šećerom u pahuljastu smjesu pa ulij mlijeko i ekstrakt vanilije. Na kraju dodaj prosijano brašno sa soli i dobro promiješaj.
  4. Smjesu prelij preko trešanja i peci u zagrijanoj pećnici 40-ak minuta, sve dok se rubovi lagano ne napuhnu i poprime zlatnu boju.
  5. Pričekaj da se ohladi na sobnu temperaturu prije serviranja. Po želji pospi šećerom u prahu.

Dobar tek!

 

#uvijekgladna Razveseli ukućane starinskom pitom od višanja

Posjeti Gastro.hr