Recepti Desert 13. lipnja 2024.

Clafoutis od trešanja gotov je za samo par minuta

Desert
10 MIN
40 MIN
8
JEDNOSTAVNO
clafoutis
foto: Instagram @ricetta.it
Priprema ovog deserta neće te umoriti, a neće te čekati ni hrpa prljavog posuđa. Pripremi ovaj divni clafoutis s trešnjama i razveseli sebe, i sve oko sebe...

Clafoutis je jednostavan desert s voćem čija priprema podrazumijeva jednu posudu i nekoliko minuta miksanja i miješanja. Kremast je i mirisan, a bonus je i to što je recept zaista lako prilagoditi sezonskoj ponudi voća.  

Naravno, ako nemaš trešnje, možeš upotrijebiti i višnje, borovnice ili jagode. Super je i s breskvama, kruškama... Obavezno isprobaj voće prije pripreme jer ovisno o slatkoći voća treba prilagoditi i količinu šećera u receptu.

Ne gasi ekran dok kuham

Clafoutis od trešanja
10 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Trešnja 400 g
  • Jaje 4 kom
  • Šećer kristal 200 g
  • Mlijeko 250 ml
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Glatko brašno 100 g
  • Sol
  • Šećer u prahu
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtastu posudu za brownieje (cca 20 x 20 cm) ili okrugli kalup za pite promjera cca 20 cm obloži premaži maslacem. 


  2. Operi i očisti trešnje pa ih stavi na dno posude.


  3. Umuti jaja sa šećerom u pahuljastu smjesu pa ulij mlijeko i ekstrakt vanilije. Na kraju dodaj prosijano brašno sa soli i dobro promiješaj.


  4. Smjesu prelij preko trešanja i peci u zagrijanoj pećnici 40-ak minuta, sve dok se rubovi lagano ne napuhnu i poprime zlatnu boju.


  5. Pričekaj da se ohladi na sobnu temperaturu prije serviranja. Pospi šećerom u prahu.


    clafoutis



Isprobaj i ove divne deserte s raznim sezonskim voćem...

Možda vas zanima... Slojevita torta od pistacija i trešanja Kolumne Pita od višanja Možda vas zanima... Ispeci starinsku pitu od višanja i razveseli ukućane Recepti Babka s borovnicama i limunom Možda vas zanima... Ispeci babku s borovnicama, svi će ti zahvaljivati Recepti muffini od malina Možda vas zanima... Sočni muffini za najveće ljubitelje malina Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:30 13. Lipanj 2024.

    prekrasno