Priprema ovog deserta neće te umoriti, a neće te čekati ni hrpa prljavog posuđa. Pripremi ovaj divni clafoutis s trešnjama i razveseli sebe, i sve oko sebe...
Clafoutis je jednostavan desert s voćem čija priprema podrazumijeva jednu posudu i nekoliko minuta miksanja i miješanja. Kremast je i mirisan, a bonus je i to što je recept zaista lako prilagoditi sezonskoj ponudi voća.
Naravno, ako nemaš trešnje,možeš upotrijebiti i višnje, borovnice ili jagode. Super je i s breskvama, kruškama... Obavezno isprobaj voće prije pripreme jer ovisno o slatkoći voća treba prilagoditi i količinu šećera u receptu.
Ne gasi ekran dok kuham
Clafoutis od trešanja
10 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Trešnja
400
g
Jaje
4
kom
Šećer
200
g
Mlijeko
250
ml
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Glatko brašno
100
g
Sol
Šećer u prahu
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtastu posudu za brownieje (cca 20 x 20 cm) ili okrugli kalup za pite promjera cca 20 cm obloži premaži maslacem.
Operi i očisti trešnje pa ih stavi na dno posude.
Umuti jaja sa šećerom u pahuljastu smjesu pa ulij mlijeko i ekstrakt vanilije. Na kraju dodaj prosijano brašno sa soli i dobro promiješaj.
Smjesu prelij preko trešanja i peci u zagrijanoj pećnici 40-ak minuta, sve dok se rubovi lagano ne napuhnu i poprime zlatnu boju.
Pričekaj da se ohladi na sobnu temperaturu prije serviranja. Pospi šećerom u prahu.
Isprobaj i ove divne deserte s raznim sezonskim voćem...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.