Od doručka do večere: Pizza jastučići!

Thinkstock
Ovo su odlični mali zalogaji za sve ljubitelje pizze...
Vidi originalni članak

Sanjaš li o pizzi s kremastim sirom, umakom od rajčice i mesom i to sve u jednom zalogaju? Mi da!

Ne dopusti da ti se vizija rasprši poput nekog oblaka, mi imamo recept za vas. Pizza jastučići! 

 

Njam! Calzone pizza: domaći recept neodoljivog okusa

 

Sastojci:

  • 500 g tijesta za pizzu
  • 1 šalica umaka od rajčice
  • 2 šalice isjeckane mozzarelle
  • 250 g kuhane i razmrvljene kobasice
  • brašno
  • maslinovo ulje
  • sol

 

Isprobali smo Pizza s domaćom kobasicom i cheddar sirom za prste polizati

 

Postupak:

  1. Pećnicu zagrijati na 250 stupnjeva te pripremiti na plehu papir za pečenje. 
  2. U zdjelu pomiješati umak, mozzarellu i kobasicu i miješati dok se sastojci ne sjedine.
  3. Tijesto izrezati na manje komade - veličinu teniske loptice. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljati tijesto u pravokutnik (širine oko 10 cm i debljine oko 0.5 cm).
  4. Na razvaljano tijesto staviti po žličicu punjenja. Između svake hrpice ostaviti oko 2 do 3 cm prazno. 
  5. Preklopiti tijesto i prstima pritisnuti između svake hrpice. Nožem izrezati i krajeve lagano stisnuti da se zalijepe. 
  6. Jastučiće posložiti na papir za pečenje s razmakom od barem 2 cm. Vrhove lagano premazati maslinovim ulje i posoliti.
  7. Peći od 8 do 10 minuta dok ne dobije zlatnu boju. 

Ohladi i smaži! :)

Posjeti Gastro.hr