Klasična kombinacija šunka, sir, gljive, vjerujemo, i vama je već dosadila. Upravo zato, u vrijeme kada su temperature pale, pojavio se i prvi snijeg, pizzu smo odlučili začiniti sezonskim namirnicama. A postoji li više sezonska namirnica od domaće kobasice?
Kobasicu smo skuhali, pa je još vruću prstima rastavili na komadiće, zatim smo je rasporedili po domaćem tijestu, ubacili i poneku gljivu, rajčicu i papriku, ogromnu količinu dobrog sira, pa sve zajedno brzo i jako zapekli u pećnici.
Rezultat je bila neodoljivo slasna, sočna, okusima bogata i nepcu tako draga sezonska pizza. Jednostavnije i finije zbilja ne može!
Potrebno vam je:
- Tijesto za pizzu
- Umak od rajčice
- 1 režanj češnjaka
- 3 cherry rajčice
- 1 paprika
- Pola para domaće kobasice
- 3 šampinjona
- 150 g cheddara
- Bosiljak, origano
- Maslinovo ulje
Postupak pripreme:
- Zamijesite tijesto za pizzu, a dok se ono diže, pripremite umak od rajčice. Pomiješajte rajčicu, dodajte protisnuti režanj češnjaka, dvije žličice maslinovog ulja, sol, papar, žličicu suhog origana i isto toliko bosiljka. Dobro promiješajte.
- Kobasicu ubacite u vodu i pustite da se skuha, pa ih izvadite i kratko ohladite. Iz kobasice izvadite meso ili jednostavno nasjeckajte na tanke kolutiće.
- Šampinjone obrišite papirnatim ubrusima, pa ih također nasjeckajte na tanke kolutiće.
- Papriku i rajčice operite, pa ih nasjeckajte na željenu veličinu.
- Naribajte cheddar.
- Tijesto razvaljajte na željenu debljinu, premažite ga umakom od rajčice, pa dodajte najprije sir, kobasice i povrće.
- Ubacite u pećnicu na najjaču temperaturu i pecite dok korica ne poprimi boju, otprilike desetak minuta.
Dobar tek!