Recepti 1559 prikaza 21. studenoga 2018.

Pizza s domaćom kobasicom i cheddar sirom za prste polizati

Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Na pizzu smo stavili kobasice i oduševili se, a evo kako i zašto!

Klasična kombinacija šunka, sir, gljive, vjerujemo, i vama je već dosadila. Upravo zato, u vrijeme kada su temperature pale, pojavio se i prvi snijeg, pizzu smo odlučili začiniti sezonskim namirnicama. A postoji li više sezonska namirnica od domaće kobasice? 

 

Možda vas zanima... Dizano, prhko i vučeno - tri vrste tijesta i kako ih pripremiti kod kuće Kolumne Možda vas zanima... Pravi gušt: Bogata deep dish pizza Kolumne

 

Kobasicu smo skuhali, pa je još vruću prstima rastavili na komadiće, zatim smo je rasporedili po domaćem tijestu, ubacili i poneku gljivu, rajčicu i papriku, ogromnu količinu dobrog sira, pa sve zajedno brzo i jako zapekli u pećnici.

Rezultat je bila neodoljivo slasna, sočna, okusima bogata i nepcu tako draga sezonska pizza. Jednostavnije i finije zbilja ne može!

 

Možda vas zanima... Ostatke piletine pretvorili smo u prefinu Cezar pizzu Recepti

 

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić


Potrebno vam je:

  • Tijesto za pizzu
  • Umak od rajčice
  • 1 režanj češnjaka
  • 3 cherry rajčice
  • 1 paprika
  • Pola para domaće kobasice
  • 3 šampinjona
  • 150 g cheddara
  • Bosiljak, origano
  • Maslinovo ulje

Postupak pripreme:

  1. Zamijesite tijesto za pizzu, a dok se ono diže, pripremite umak od rajčice. Pomiješajte rajčicu, dodajte protisnuti režanj češnjaka, dvije žličice maslinovog ulja, sol, papar, žličicu suhog origana i isto toliko bosiljka. Dobro promiješajte.
  2. Kobasicu ubacite u vodu i pustite da se skuha, pa ih izvadite i kratko ohladite. Iz kobasice izvadite meso ili  jednostavno nasjeckajte na tanke kolutiće.
  3. Šampinjone obrišite papirnatim ubrusima, pa ih također nasjeckajte na tanke kolutiće.
  4. Papriku i rajčice operite, pa ih nasjeckajte na željenu veličinu.
  5. Naribajte cheddar.
  6. Tijesto razvaljajte na željenu debljinu, premažite ga umakom od rajčice, pa dodajte najprije sir, kobasice i povrće.
  7. Ubacite u pećnicu na najjaču temperaturu i pecite dok korica ne poprimi boju, otprilike desetak minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.