Jako volim talijansku kuhinju, a vole je i moji klinci. S obzirom na to da ih je troje, velika većina jela mora biti prilagođena baš njima, a s pizzom i tjesteninom nikad ne mogu pogriješiti. Upravo sam zato u stalnoj potrazi za novim idejama pa je tako nastala i ova calzone pizza!
Njena je prednost to što je ukusna i nakon što duže odstoji jer se nadjev ne suši kao kod klasične pizze. Napravi ih za ručak, a ostatak dovrši za večeru.
Uživaj u calzone pizzama – hrskavim izvana i sočnim iznutra! Recept te čeka u nastavku!
Calzone pizza - jednostavan i ukusan recept
Sastojci - za tijesto:
- 540 g glatkog brašna
- 2 žličice soli
- 3 žličice suhog kvasca
- 1 dcl ulja
- 3 dcl mlake vode
Postupak:
- Zamijesiti tijesto i pustiti da se diže oko sat vremena.
- Nakon što se diglo, tijesto podijeliti na 6 loptica.
- Punjenje radi po želji, kao i inače za pizzu. Umak od rajčice, šunka, sir, kulen, šampinjoni... Zaista ju možeš puniti s čime god voliš ili s onim što taj tren imaš u hladnjaku.
- Peći na 200 stupnjeva oko 40 min, dok ne dobiju zlatno žutu boju.
- Nakon pečenja obavezno premazati uljem i pokriti krpom.
Isprobaj i sljedeće recepte: