gastro postao
Jako volim talijansku kuhinju, a vole je i moji klinci. S obzirom na to da ih je troje, velika većina jela mora biti prilagođena baš njima, a s pizzom i tjesteninom nikad ne mogu pogriješiti.
Upravo sam zato u stalnoj potrazi za novim idejama pa je tako nastala i ova calzone pizza! Njena je prednost to što je ukusna i nakon što duže odstoji jer se nadjev ne suši kao kod klasične pizze.
Napravite ih za ručak, a ostatak dovršite za večeru. Dobar tek!
50 shades of hunger
Druge recepte naše nove blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!
TIJESTO:
- 540 g glatkog brašna
- 2 žličice soli
- 3 žličice suhog kvasca
- 1 dcl ulja
- 3 dcl mlake vode
PRIPREMA:
- Zamijesiti tijesto i pustiti da se diže oko sat vremena. Nakon što se diglo, tijesto podijeliti na 6 loptica.
- Punjenje radite po želji, kao i inače za pizzu. Umak od rajčice, šunka, sir, kulen, šampinjoni... Zaista možete puniti s čime god volite ili što taj tren imate u frižideru.
- Peći na 200 stupnjeva oko 40 min, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Nakon pečenja obavezno premazati uljem i pokriti krpom.
50 shades of hunger
Uživajte u calzone pizzama – hrskavim izvana i sočnim iznutra!