Od hrskavih je keksića bolji samo - veliki keks

Shutterstock
Počasti se gigantskim keksom i kuglicom omiljenog sladoleda…
Vidi originalni članak

Veliki keks puno je zanimljiviji od uobičajenih malih keksića. Može poslužiti kao zamjena za tortu na dječjim rođendanima, praktičan desert za ljetna druženja ili samo brza poslastica za lijena popodneva.

Iako vjerujemo da će preostati samo mrvice, ipak napominjemo da keks možeš čuvati u zatvorenoj posudi do četiri dana.

 

što kažeš? Čoko keksići punjeni namazom od lješnjaka

 

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 1 žličica sode
  • ½ žličice soli
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera + 200 g smeđeg šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 300 g tamne čokolade

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Pomiješaj brašno, sodu i sol.
  3. Šećer izmiksaj s maslacem. Kad smjesa postane svjetlija i kremasta, dodaj jaja i ekstrakt vanilije i nastavi miksati.
  4. Dodaj smjesu brašna i miješaj drvenom žlicom.
  5. Ubaci 200 g nasjeckane čokolade.
  6. Premjesti tijesto u okrugli kalup promjer 25 cm ili tavu. Rukama utisni tijesto i pripazi da bude ravnomjerno raspoređeno.
  7. Pospi s preostalih 100 g nasjeckane čokolade.
  8. Peci otprilike pola sata, sve dok rubovi ne postanu smećkasti.
  9. Pusti da odstoji barem pola sata prije rezanja.

Uživaj!

 

postani majstor Evo gdje se najčešće griješi u pripremi keksa...

 

Posjeti Gastro.hr