Ovi popečci od starog kruha i kelja baš su nam jako fini
Slovenka Anita Šumer počela je svoj sourdough put prije više od 10 godina zbog toga što njezin suprug Sašo zbog zdravstvenog stanja nije mogao više jesti kruh s industrijskim kvascem. Uskoro je svojim entuzijazmom, znanjem i idejama osvojila ljubitelje sourdough kruha diljem svijeta, a nedavno je i u Hrvatskoj, u izdanju V.B.Z.-a objavljena njezina druga knjiga "Slana i slatka kvasomanija" u kojoj autorica donosi niz recepata i savjeta sa slane i slatke poslastice u kojima se koristi domaći kvasac.
Danas, osim svojih sjajnih knjiga, oduševljava i odličnim radionicama - bilo onima online, bilo onima uživo. Jednu takvu danas je prvo održala s osobljem kuhinje zagrebačkog hotela Esplanade, a potom i u zagrebačkom Miele centru, za širu publiku.
Među Anitinim receptima je i ovaj sjajan i zdrav recept za polpete od kelja u kojem se koriste ostaci sourdough kruha jer - ništa se ne baca! Ovo jelo posebno prija sada, zimi, kada i jest sezona u kojoj slastan i zdrav kelj blista u punom sjaju.
Polpete od kelja - pravo ukusno otkriće
"Ove polpete od starog kruha kelja bile su mi pravo otkriće, osobito zato što baš i ne volim kelj. S njima me razmazila moja draga prijateljica Sonja u trenutcima kad mi je bilo najteže. Vjerujem da će razveseliti i vas!", poručila je Anita Šumer o ovom iskrenom jelu.