Odličan omlet iz pećnice sa špinatom i gljivama

Shutterstock
Zbog teške hrane i neizbalansirane prehrane nedostaje ti energije, ne osjećaš se dobro i potreban ti je novi start? Ne brini, osigurali smo recepte koji će potaknuti oporavak organizma i opskrbiti ga energijom. Vrijeme je za dobar start!
Vidi originalni članak

Jednostavnije od ovog zdravog i vegetarijanskog recepta ne ide! Slastan i bogat omlet iz pećnice, punjen gljivama i s jednom ili više vrsta sireva, garancija je za savršeni doručak, brunch, lagani ručak i večeru. Ovo brzinsko jelo miks je quichea i fritate.

Posluži ga uz laganu salatu, a po želji i uz hrskavu slaninu! Ostatke sačuvaj i stavi u hladnjak te ih ponovno podgrij kada ogladniš.

 

dobar tek! Fritata s tikvicama - brzinski ručak za radni tjedan

 

Omlet iz pećnice sa špinatom i gljivama

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 200 g  gljiva (šampinjoni ili bukovače)
  • 130 g luka 
  • 1 žlica češnjaka 
  • 140 g svježeg špinata
  • 6 velikih jaja
  • 50 mL mlijeka
  • 50 mL vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica dijon senfa
  • 1 žlica svježih listova timijana
  • Sol, papar
  • 165 g parmezana ili naribane goude

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim ili kalup za pečenje premaži uljem ili masti po izboru.
  2. Zagrij ulje u velikoj tavi. Dodaj u nju gljive. Peci ih, povremeno miješajući, dok ne porumene i omekšaju, oko osam minuta. Dodaj zatim luk i češnjak. Peci dok ne omekšaju, oko pet minuta. Dodaj zatim špinat, miješaj sve dok se ne smanji, oko minutu do dvije. Makni s vatre.
  3. Umuti jaja, mlijeko, vrhnje, senf, timijan, sol i papar u srednje velikoj zdjeli. Dodaj zatim u nju mješavinu gljiva i špinata i dobro promiješaj. Dodaj sir i opet promiješaj.
  4. Uz pomoć žlice ulij dobivenu smjesu u kalup. Peci dok se ne stegne i ne porumeni, oko 20 do 30 minuta.
  5. Ostavi da odstoji 10 minuta, po želji posipaj dodatno sirom i posluži toplo.

 

brzo i fino Doručak i ručak: Fritata s cherry rajčicama i skutom

 

Posjeti Gastro.hr