Isprobaj ljutkaste pogačice sa sirom

SHUTTERSTOCK Pogačice sa sirom
Scones su britanska  peciva koja se poslužuju za doručak ili u popodnevnim satima, najčešće uz džem. Ovog ti puta donosimo recept za zanimljivu slanu verziju
Vidi originalni članak

Pogačice su savršen odabir za doručak i večeru, a lako ćeš ih uklopiti i u jelovnik za obiteljski ručak. U ovoj slanoj verziji zvijezda je cheddar, a osjetit ćeš i blago škakljanje kajenskog papra. 

Smjesa je dovoljna za pripremu 15-ak sconesa, a ostatak možeš držati u zamrzivaču do tri mjeseca. 

 

Pregacha Pogačice s čvarcima - prva poslastica prosinca

 

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 25 g šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličice sode
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice kajenskog papra
  • 100 g hladnog maslaca
  • 100 g naribanog cheddara
  • 250 ml mlaćenice
  • 1 jaje
  • 1 žlica vode

 

brzo gotovo Brzo i slasno: Irske pogačice od krumpira

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
  2. Pomiješaj brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu, kajenski papar i sol u jednoj posudi.
  3. Ubaci komadiće hladnog maslaca i kratko izmiksaj.
  4. Umiješaj sir i mlaćenicu, prebaci na pobrašnjenu podlogu i kratko mijesi.
  5. Ponovno pobrašni površinu, razvaljaj tijesto tako da bude debelo jedan i pol centimetar pa izreži krugove.
  6. Premaži ih žumanjkom, premjesti na papir za pečenje i peci 15-ak minuta. 

 

DARKO KONTIN Rustikalne pogačice s mladim lukom i majonezom

 

Uživaj!

Posjeti Gastro.hr