Recepti 16. travnja 2020.

Rustikalne pogačice s mladim lukom i majonezom

foto: Darko Kontin

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Najdraža su mi ona peciva u koja je lako ukomponirati različite okuse, koja ne zahtijevaju dizanje tijesta i brzo se pripremaju. Upravo je takav recept za ove pogačice

Potrebne namirnice za ovaj recept sigurno imaš kod kuće. Potrebno je samo malo brašna, mlijeka, majoneze i prašak za pecivo. Punjenje možeš prilagoditi vlastitom ukusu dodavanjem svega; od raznog povrća do salama. Ja sam odabrao mladi luk, koji, osim okusom, oplemenjuje ove brze pogačice izgledom.

Sastojci

  • 250 grama glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 čajna žlica soli
  • 185 mililitara mlijeka
  • 120 grama Zvijezda majoneze
  • 40 grama mladog luka

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

Priprema

  1. Mladi luk očisti i nožem nareži na manje komade.
  2. U dubokoj posudi pomiješaj glatko brašno, prašak za pecivo, začine i mladi luk. Dodaj majonezu i ulij mlijeko sobne temperature.
  3. Kuhačom sjedini sve sastojke u glatku ljepljivu smjesu. Pomoću iste kuhače ili dviju jušnih žlica izvadi i oblikuj manje pogačice. Pogačice odloži na lim s papirom za pečenje.
  4. Ne moraš paziti na pravilan oblik pogačica prilikom njihova oblikovanja. Što su nepravilnije položene na lim to će izgledati ljepše i rustikalnije.
  5. Ostavi malo razmaka između pogačica kako se ne bi prilikom pečenja napuhale i međusobno spojile.
  6. Pogačice peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne prime zlatno smeđu boju. Duljina pečenja ovisit će o veličini i debljini pogačica.
  7. Posluži ih uz umak po želji, a ja predlažem da ih isprobaš uz Zvijezda majonezu!

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

Dobar tek!

Darko Kontin, Gastrolovac

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.