Odlični zgnječeni krumpiri Ree Drummond

Thinkstock
Ree Drummond strastvena je kuharica i blogerica, autorica bestsellera „The Pioneer Woman Cooks“, voditeljica emisije The Pioneer Woman i odgovorna osoba iza istoimenog časopisa.  Lista njenih profesionalnih uspjeha je poduža, ali mi je volimo zbog brzih i jednostavnih recepata.
Vidi originalni članak

Posljednje jelo The Pioneer Woman koje smo isprobali su ovi, podjednako neodoljivi i neuredni, pečeni krumpiri s parmezanom i ružmarinom.

Baš kao i Jamie Oliver, Ree Drummond uživa u zgnječenim krumpirima koji su u sredini mekani poput pire krumpira, a izvana hrskavi. Napominje kako je velika prednost ovog priloga što se može kombinirati s piletinom i puretinom, ali i odrescima.

 

Brzi složenac Dauphinoise - zapečeni krumpir na francuski način

 

Sastojci:

  • 12 krumpira
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Papar
  • Parmezan 
  • Ružmarin

Priprema:

  1. Skuhajte krumpire u slanoj vodi i procijedite ih.
  2. Lim za pečenje premažite maslinovim uljem. Položite krumpire i zgnječite svaki do polovice.
  3. Prelijte svaki s još malo maslinovog ulja, posolite, popaprite, naribajte parmezan i dodajte malo svježeg ružmarina.
  4. Pecite 25 minuta na 220 stupnjeva.

 

Isprobajte ovo Topla i zasitna: Zimska salata od krumpira, poriluka i jaja

 

Proces pripreme pogledajte u videu!

 

Posjeti Gastro.hr