Recepti 5640 prikaza 23. siječnja 2018.

Topla i zasitna: Zimska salata od krumpira, poriluka i jaja

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada govorimo o zimskim salatama, želimo da one budu tople, zasitne i ukusne. Upravo je takva i ova koja nas je u potpunosti oduševila jednostavnošću, a spaja svakodnevne sastojke poput krumpira, poriluka i jaja.

Osim što je priprema i više nego jednostavna, za ovu salatu trebat će vam svega tri sastojka i omiljeni dodaci. Sve što trebate jest na vrijeme staviti kuhati krumpir, a želite li bogatije okuse, u vodu u kojoj se kuha krumpir ubacite i dva režnja češnjaka. Pustite da krumpir omekša, a za to vrijeme na sitno nasjeckajte poriluk.

 

Možda vas zanima... Njegovo veličanstvo - poriluk Špajza

 

Iako mnogi nisu oduševljeni idejom sirovog poriluka u salati, u ovoj će se kombinaciji itekako dobro snaći. Intenzivan okus poriluka ublažit će kuhana jaja i krumpir, pa će tako ova salata biti blaža i ukusnija nego što se to na prvu možda čini.

Jaja skuhajte po svom ukusu, no bilo bi dobro da žumanjak ipak nije u potpunosti tekuć kako biste jaja mogli nasjeckati i ubaciti u salatu.

 

Možda vas zanima... Krumpir salata - imamo nove, još slasnije ideje! Špajza

 

Kada ste pripremili sve komponente salate, ubacite ih u zdjelu i začinite omiljenim dodacima za salatu. Birajte između maslinovog ili bučinog ulja, dodajte svježe začinsko bilje poput peršina ili kopra, ubacite soli papar, a zatim i limunov sok ili ocat. 

Sjajna ideja bit će i fini dressing od jogurta, komadići orašastih plodova, pa čak i avokado. 

Odlična će biti poslužite li je kao samostalan obrok, ali i kao dodatak mesnim i povrtnim jelima. 

 

Možda vas zanima... Grčki jogurt sjajno nadopunjuje baš svako jelo Špajza

 

 | Author: Stockfood Stockfood

 

Potrebno vam je:

  • 2 poriluka
  • 2 krumpira
  • 3 jaja
  • Bučino ili maslinovo ulje
  • Limunov sok
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Krumpir skuhajte, pustite da se lagano ohladi pa ga nasjeckajte na željenu veličinu.
  2. Poriluk dobro operite i nasjeckajte na sitno.
  3. Jaja skuhajte i nasjeckajte na sitno.
  4. Sve sastojke ubacite u zdjelu i začinite maslinovim ili bučinim uljem, limunovim sokom, soli i paprom.
  5. Dobro pomiješajte, pa poslužite toplo ili ohlađeno.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.