Osim što je priprema i više nego jednostavna, za ovu salatu trebat će vam svega tri sastojka i omiljeni dodaci. Sve što trebate jest na vrijeme staviti kuhati krumpir, a želite li bogatije okuse, u vodu u kojoj se kuha krumpir ubacite i dva režnja češnjaka. Pustite da krumpir omekša, a za to vrijeme na sitno nasjeckajte poriluk.
Iako mnogi nisu oduševljeni idejom sirovog poriluka u salati, u ovoj će se kombinaciji itekako dobro snaći. Intenzivan okus poriluka ublažit će kuhana jaja i krumpir, pa će tako ova salata biti blaža i ukusnija nego što se to na prvu možda čini.
Jaja skuhajte po svom ukusu, no bilo bi dobro da žumanjak ipak nije u potpunosti tekuć kako biste jaja mogli nasjeckati i ubaciti u salatu.
Kada ste pripremili sve komponente salate, ubacite ih u zdjelu i začinite omiljenim dodacima za salatu. Birajte između maslinovog ili bučinog ulja, dodajte svježe začinsko bilje poput peršina ili kopra, ubacite soli papar, a zatim i limunov sok ili ocat.
Sjajna ideja bit će i fini dressing od jogurta, komadići orašastih plodova, pa čak i avokado.
Odlična će biti poslužite li je kao samostalan obrok, ali i kao dodatak mesnim i povrtnim jelima.
Potrebno vam je:
- 2 poriluka
- 2 krumpira
- 3 jaja
- Bučino ili maslinovo ulje
- Limunov sok
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Krumpir skuhajte, pustite da se lagano ohladi pa ga nasjeckajte na željenu veličinu.
- Poriluk dobro operite i nasjeckajte na sitno.
- Jaja skuhajte i nasjeckajte na sitno.
- Sve sastojke ubacite u zdjelu i začinite maslinovim ili bučinim uljem, limunovim sokom, soli i paprom.
- Dobro pomiješajte, pa poslužite toplo ili ohlađeno.
Dobar tek!