gastro postao
Ree Drummond strastvena je kuharica i blogerica, autorica bestsellera „The Pioneer Woman Cooks“, voditeljica emisije The Pioneer Woman i odgovorna osoba iza istoimenog časopisa. Lista njenih profesionalnih uspjeha je poduža, ali mi je volimo zbog brzih i jednostavnih recepata.
Posljednje jelo The Pioneer Woman koje smo isprobali su ovi, podjednako neodoljivi i neuredni, pečeni krumpiri s parmezanom i ružmarinom.
Baš kao i Jamie Oliver, Ree Drummond uživa u zgnječenim krumpirima koji su u sredini mekani poput pire krumpira, a izvana hrskavi. Napominje kako je velika prednost ovog priloga što se može kombinirati s piletinom i puretinom, ali i odrescima.
Sastojci:
- 12 krumpira
- Maslinovo ulje
- Sol
- Papar
- Parmezan
- Ružmarin
Priprema:
- Skuhajte krumpire u slanoj vodi i procijedite ih.
- Lim za pečenje premažite maslinovim uljem. Položite krumpire i zgnječite svaki do polovice.
- Prelijte svaki s još malo maslinovog ulja, posolite, popaprite, naribajte parmezan i dodajte malo svježeg ružmarina.
- Pecite 25 minuta na 220 stupnjeva.
Proces pripreme pogledajte u videu!