Oduševljenje tortelinima s limunom i pršutom

Thinkstock
Kada bi svaki dan mogli imati ovakav ručak, bilo bi divno!
Vidi originalni članak

Za najjednostavniji, a najukusniji ručak, zašto ne biste pripremili uvijek prigodne torteline!

Sve što trebate jest dodati im malo prženog pršuta, sok od limuna i mascarpone i možete početi s uživanjem u ovoj pravoj maloj deliciji!

Po želji, dodajte i malo sjeckanog kopra ili peršina.

Sastojci i priprema:

  • paket tortelina s punjenjem po izboru
  • nekoliko žlica mascarponea
  • sol i papar
  • nekoliko listića pršuta, narezanog na tanke trakice
  • peršin, sitno nasjeckan
  • smrznuti grašak (po želji)
  • žlica soka od limuna
  1. Torteline skuhajte prema uputi na pakiranju, ocijedite ih, ali ostavite nekoliko žlica vode od kuhanja
  2. Grašak možete kratko blanširati u vodi gdje se kuhala tjestenina
  3. Dok se tortelini kuhaju, kratko popržite pršut na malo maslinovog ulja - da postane hrskav
  4. Kuhane torteline pomiješajte s nekoliko žlica mascarponea, posolite i popaprite te umiješajte sok od limuna
  5. Pomiješajte grašak i poslužite posipano prženim pršutom i sjeckanim peršinom 

Poslužite toplo, uz sezonsku salatu! 

Posjeti Gastro.hr