Odvažite se isprobati slani cheesecake

50 shades of hunger
Volim cheesecake u svim varijantama, ali zašto bi morao biti samo desert? Zašto ne bi mogao biti i glavno jelo?
Vidi originalni članak

Predstavljam vam slanu verziju cheesecakea, ili bolje rečeno, neka mješavina cheesecakea i quichea. Malo drugačije, ali zaista ukusno jelo, koje možete poslužiti i za ručak i za večeru, ali i za večernje druženje s prijateljima uz neko ukusno vino.

 

Njam! Calzone pizza: domaći recept neodoljivog okusa

 

 Druge recepte naše blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!  
 

 


TIjesto:

  • 250 g glatkog brašna
  • 120 g maslaca
  • 1 jaje 
  • malo soli
  • 1 žlica kiselog vrhnja

Nadjev:

  • 500 g krem sira, može i svježi kravlji sir
  • 3 velike žlice milerama
  • 1 jaje
  • malo nasjeckanog poriluka
  • žličica soli
  • pola žličice mljevene crvene paprike

Dodajte i mini rajčice, šunku, mozzarellu, kulenovu seku...

 

 

Priprema:

  1. Zamijesite prhko tijesto i stavite u hladnjak na cca pola sata.
  2. Za to vrijeme pripremite nadjev. Izmutite sir i mileram s jajetom, dodajte sol i mljevenu papriku te poriluk narezan na sitno.
  3. Tijesto razvaljajte na veličinu dna kalupa za pečenje (moj je bio 22 cm) i zapecite ga u pećnici na 200 stupnjeva oko 10 min.
  4. Zatim na njega izlijte nadjev i pecite na 180 oko pola sata, zadnjih deset min posložite po vrhu mozzarellu, šunku i kulenovu seku.

 

50 shades of hunger Pravi gušt: Bogata deep dish pizza

 

Ohladite prije rezanja. Dobar tek!

 

 

Posjeti Gastro.hr