gastro postao
Volim cheesecake u svim varijantama, ali zašto bi morao biti samo desert? Zašto ne bi mogao biti i glavno jelo?
Predstavljam vam slanu verziju cheesecakea, ili bolje rečeno, neka mješavina cheesecakea i quichea. Malo drugačije, ali zaista ukusno jelo, koje možete poslužiti i za ručak i za večeru, ali i za večernje druženje s prijateljima uz neko ukusno vino.
Druge recepte naše blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!
TIjesto:
- 250 g glatkog brašna
- 120 g maslaca
- 1 jaje
- malo soli
- 1 žlica kiselog vrhnja
Nadjev:
- 500 g krem sira, može i svježi kravlji sir
- 3 velike žlice milerama
- 1 jaje
- malo nasjeckanog poriluka
- žličica soli
- pola žličice mljevene crvene paprike
Dodajte i mini rajčice, šunku, mozzarellu, kulenovu seku...
Priprema:
- Zamijesite prhko tijesto i stavite u hladnjak na cca pola sata.
- Za to vrijeme pripremite nadjev. Izmutite sir i mileram s jajetom, dodajte sol i mljevenu papriku te poriluk narezan na sitno.
- Tijesto razvaljajte na veličinu dna kalupa za pečenje (moj je bio 22 cm) i zapecite ga u pećnici na 200 stupnjeva oko 10 min.
- Zatim na njega izlijte nadjev i pecite na 180 oko pola sata, zadnjih deset min posložite po vrhu mozzarellu, šunku i kulenovu seku.
Ohladite prije rezanja. Dobar tek!