Okrijepite se finim varivom od slanutka s kobasicom

Getty Images
U hladne dane okrijepite se hranjivim varivom od slanutka s kobasicom
Vidi originalni članak

Najpoznatija jela od slanutka su hummus i falafel no s ovom mahunarkom moguće je napraviti obroke koji od jutra do mraka, od doručka do večere.

Mi vam predlažemo da napravite fino varivo od slanutka s kobasicama koje će vas zagrijati u ovim hladnim danima. 

 

Svestran i omiljen Pet razloga zbog kojih obožavamo slanutak, a zavoljet ćete ga i vi

 

Potrebno vam je:

  • 450 g slanutka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 crvena luka
  • 2 režanja češnjaka
  • 1/2 crvene paprike
  • 2 mrkve
  • 400 g pelata
  • 400 g kobasica
  • 1 list lovorov list
  • 4 čaše vode
  • sol
  • papar

 

Kakav ručak! Rezanci s piletinom i slanutkom za brz i ukusan ručak

 

Priprema:

  1. Nakon što se namakao cijelu noć, slanutak operite i ocijedite. stavite ga u veći lonac, prelijte vodom i kuhajte oko 1,5 sat te ocijedite.
  2. U međuvremenu propirjajte luk, češnjak i nasjeckanu papriku na maslinovu ulju. Dodajte narezanu mrkvu, pelate, lovorov list i vodu te pustite da provre.
  3. Potom umiješajte slanutak i kobasicu narezanu na kolutiće. Poklopite i kuhajte otprilike 1 sat.
  4. Začinite prema ukusu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr