gastro postao
U hladne dane okrijepite se hranjivim varivom od slanutka s kobasicom
Najpoznatija jela od slanutka su hummus i falafel no s ovom mahunarkom moguće je napraviti obroke koji od jutra do mraka, od doručka do večere.
Mi vam predlažemo da napravite fino varivo od slanutka s kobasicama koje će vas zagrijati u ovim hladnim danima.
Potrebno vam je:
- 450 g slanutka
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 crvena luka
- 2 režanja češnjaka
- 1/2 crvene paprike
- 2 mrkve
- 400 g pelata
- 400 g kobasica
- 1 list lovorov list
- 4 čaše vode
- sol
- papar
Priprema:
- Nakon što se namakao cijelu noć, slanutak operite i ocijedite. stavite ga u veći lonac, prelijte vodom i kuhajte oko 1,5 sat te ocijedite.
- U međuvremenu propirjajte luk, češnjak i nasjeckanu papriku na maslinovu ulju. Dodajte narezanu mrkvu, pelate, lovorov list i vodu te pustite da provre.
- Potom umiješajte slanutak i kobasicu narezanu na kolutiće. Poklopite i kuhajte otprilike 1 sat.
- Začinite prema ukusu.
Dobar tek!